Blij worden en trots zijn op je kinderen

Leoniek en Don hebben samen 4 kinderen. We zitten in de na-weeën van de puber-fase. U als lezer zal dat ongetwijfeld herkennen. Onze pubers kunnen af en toe onredelijk gedrag vertonen. Wij, als ouders, (aldus onze pubers) zijn maar een stel grijze ouwe sullen, etc. etc. Als we een piketpaaltje slaan (waar pubers onbewust om vragen) dan rennen ze vervolgens de kamer uit met zo’n kracht dat de sponningen van de deuren er nagenoeg kletterend uitrammelen.

Beste lezer, als u midden in zo’n fase zit, geloof me, er is nog hoop. Recentelijk ben ik door onze oudste twee dochters (25 en 27 jaar) voor m’n verjaardag uitgenodigd voor een verrassingsdagje uit. Meiden kunnen moeilijk een leuk geheimpje bewaren, maar deze verrassing is ook echt geheim gebleven. Ik vond het dan ook spannend.

Pa mocht mee naar de stad van FEYENOORD. Het blijft toch een fascinerende sky-line, maar dat terzijde. We zijn eerst gaan lunchen (dat mocht pa dan toch maar weer betalen).
Het is dan toch fantástisch dat ik als ouder na de puber-fase gewaardeerd word bij m’n meiden. Onderwerpen als de eerste baan, lastige baas en hoe daarmee om te gaan? Een vriendje met de nodige dynamieken of geen vriend en daar voorlopig helemaal geen zin meer in te hebben, onzekerheden in deze dynamische maatschappij. Kortom, de nodige onzekerheden waar advies voor nodig is.

Ja, daar word ik als papa ongelofelijk gelukkig van als dit soort zaken met mij wordt gedeeld en ik mee mag praten en dat ze ook nog naar me luisteren.
En wat was de verrassing? Een musical optreden van een New Yorkse brassband, die zeker een uur te laat begon, waardoor onze oudste niet de trein haalde naar het altijd fantastische 020-land, Amsterdam genaamd. Nu had onze oudste het geluk, dat pa morgens vroeg naar Haarlem moest.

Lieve lezer, van zo’n dochters-vader dag word ik echt blij van. Een gelukkig mens heeft geschreven.

One comment on “Blij worden en trots zijn op je kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>