De kartrekken, kunnen versus willen

Het sociale innovatie traject is geen maandelijks op de agenda staand item. Het zal een beleving moeten zijn wat stap voor stap in de genen van ieder moet gaan ontwikkelen. Met name dat laatste blijft iets ongrijpbaars.

Kom mannen, we gaan weer in dagje innovatie doen met actiepunten en dat is het dan. Nee, dat is het dus niet. Er is wel BINNEN DON een veranderingsproces in gang gezet.

Collega’s mogen op gaan staan om nieuwe ontwikkelingen te gaan oppakken. Wat erg goed gaat, is dat er nieuwe op ons vakgebied gerichte ontwikkelingen worden geïnitieerd (misschien wel het belangrijkste). Daar krijgen we immers energie van.

Elke groeiende organisatie gaat te maken krijgen over het vraagstuk “span of control”.
Moeten we regio of thema gericht gaan organiseren? Elk te maken keuze gaat gepaard met voor- en nadelen. Collega’s gaan wel of niet opstaan om zo’n organisatie onderdeel te gaan trekken.
Het trekken van zo’n groep zit in je DNA of niet. Het is niet iedereen gegund en/of gegeven om zo’n kar te gaan trekken.

We zitten in een overgangsfase en dat is zowel voor collegae als de huidige aandeelhouders best lastig. De huidige aandeelhouders worden gevraagd om meer los te laten en dat zit ook niet automatisch in onze DNA. Ook de huidige aandeelhouders reageren op situaties vanuit “oud” gedrag.
Het mooie is dat we met elkaar hierover in gesprek zijn gegaan. Het is nog pril, maar ook de aandeelhouders groeien naar een andere rol. De collega’s worden gevraagd een meer verantwoordelijke rol op te gaan pakken. Daarvoor zijn randvoorwaarden en uitgangspunten benodigd. Daarnaast krijgen de collegae de mogelijkheid om een kar te gaan trekken en dat moet ook in je DNA zitten.

We zijn in beweging met elkaar met alle ups en downs die daarbij horen. Het is dus geen maandelijkse terugkerende vergadering met als thema sociale innovatie. We zijn met elkaar onderweg naar een nieuwe vorm van aansturing. Dat vraagt geduld, doorzettingsvermogen, durf, loslaten en in je eigen spiegel duren kijken.

Beste lezer, we groeien als bedrijf naar een nieuwe aansturingsvorm. We krijgen er met z’n allen enorm veel energie van. Daarnaast vraagt het ook veel van elkaar.
Mocht u geïnteresseerd zijn, dan ben ik bereikbaar op 06-27007746 voor een nadere toelichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>