De volgende stap

Laatst kwam het grootste goed “gezondheid” weer eens als een boemerang op ons af. Er kwam ogenschijnlijk een zeer slecht bericht binnen. Zodra dat bij iemand in je nabijheid gebeurt, dan gaan we (althans ik in ieder geval) met z’n allen gelijk weer relativeren. Het besef dat erg veel zaken draait om gezondheid knalde weer eens binnen en het ergste is dat we het ook snel weer vergeten en doorgaan met de dingen, de waan van de dag. Op zo’n dag denk ik weer, wat hebben we het toch goed in Nederland en mijn omgeving in het bijzonder goed.

Maar het nemen van de volgende stap in mijn zakelijke leven komt ook weer steeds dichterbij. En dan stel ik mezelf de vraag: "waar word ik (naast mijn eigen dierbaren) zakelijk warm van?"

Ik geloof überhaupt niet meer in pensioen. We worden door pensioenfondsen in de maling genomen. Nu is het 67 jaar over 5 jaar komt het getal 69 binnen handbereik. Dit pensioen moet je zelf regelen en dit initiatief is in gang gezet. Deze zorg is dus minder opportune.

Ik kijk dan heel even terug naar het begin van DON Bureau en vervolgens het nemen van de volgende stap. Wat is dat dan, het nemen van de volgende stap?

Mijn energie stoppen in nieuwe kansen, nieuwe ontwikkelingen, meer gaan bemoeien met duurzaamheidsvraagstukken, verbreding van assetmanagement vraagstukken richting industrie, vertical farming samen met mijn dierbare vriend Rien Panneman op gaan zetten. En misschien wel het allerbelangrijkste, deze nieuwe richtingen uitwerken met mensen die positieve energie uitstralen, mensen die ook zin hebben om te groeien, mensen, waarvan het glas halfvol is. Dit soort mensen wil ik graag om me heen verzamelen en daarmee voor hen zelf en voor mijn eigen ontwikkeling een volgende stap gaan zetten. Met energie gevende mensen wil graag participeren naar hun volgende stap. Mensen, die vinden dat het komt aanwaaien omdat ze het denken verdiend te hebben, daar heb ik niks mee. Het nemen van risico’s hoort erbij.

Als eenmaal een activiteit loopt, dan mag ik nog steeds het gezicht zijn, maar laat alstublieft een ander de bedrijfsvoering gaan doen. Dat wordt dan geen loslaten, maar anders vasthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>