Een compliment geven, dé basis van succes!!

Beste Lezer,

Stel dat u een keer in uw bedrijf een compliment krijgt, wat doet dat met u? Ik schat in dat u zich van betekenis voelt in uw werk- of privé-omgeving.
Bij een compliment voel je je toch meer gewaardeerd?

Immers, we willen toch allemaal van betekenis zijn, een toegevoegde waarde leveren. Ik durf te beweren dat een compliment net zo belangrijk is in een liefdesrelatie en vriendschappen als in een werkomgeving.

Wij mannen zijn niet altijd de sterkste in het geven van complimenten of het (onverwachts) geven van een bos bloemen voor je vrouw c.q. partner. Dat is ook een vorm van waardering en/of compliment geven.

De vorm van waardering verschilt uiteraard maar de behoefte is er bij iedereen, zou ik willen beweren. De meeste lezers zitten op Facebook of LinkedIn en u als mede gebruiker vindt het toch ook mooi om een “like” te krijgen? Je wordt dan “gezien”.

Onze wereld waarin we leven is gericht op fouten.
Kijk naar onze kranten, nieuws, politiek, werk en relaties. Wat lezen we vooral? Politieke uitglijders, oorlog, agressie, etc. We zijn er ondertussen per regelmaat immuun voor geworden. Het geeft geen energie als we worden geconfronteerd met deze negatieve gebeurtenissen.

Waar krijgen we wel energie van?
Benadrukken wat er wel goed gaat. Alles wat we aandacht geven (zowel negatief als positief) groeit. Daarom nog meer een beweegreden om ons te concentreren wat wel goed gaat en dat te benadrukken. Het geven van compliment hoort daar nadrukkelijk bij.

Conclusie:
Als we (voor u geldt dat dus ook) de succesvolle dingen benadrukken en mensen meer positief aandacht geven, dan creëren we een wereld om ons heen die bestaat uit succes, meer creativiteit, meer denken in oplossingen in plaats van problemen en dus een hogere energievorm.

Zullen we meer complimenten aan elkaar gaan geven? We worden er allemaal blijer van én dus gelukkiger van.

One comment on “Een compliment geven, dé basis van succes!!
  1. En het kost helemaal niets, alleen een beetje oplettendheid. Een oprecht compliment doet meer dan 6 berispingen. Dus helemeel mee eens.

    Bij deze Donald, Compliment voor je artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>