Een droom die werkelijkheid wordt

Het volgen van congressen helpt ons om breder en innovatiever te leren denken.
Onze maatschappelijke wereld zit midden in een 2e industriële revolutie. Althans, dat is mijn mening. Vanuit deze stelling, is er binnen DON Bureau een themagroep bijeen gebracht, waar we als DONNERS kijken naar de veranderende wereld en wat wij hieraan kunnen bijdragen.

Een collega vertelde me tijdens de themagoep over zijn droom. Een droom die nog redelijk ver van ons vandaan ligt. Maar als we die droom in de brainstormsessie afpelden naar deelstappen, dan zou die droom nog wel eens werkelijkheid kunnen gaan worden.

We zijn gaan nadenken of noem het vóórdenken over de eerste stap.
We hebben rondom die eerste stap een animatiefilmpje gemaakt en invulling gegeven aan de praktische invulling ervan.

Daarnaast is er een rolverdeling opgesteld. Wie past het beste bij welke rol?
Er zijn diep technische mensen nodig, we hebben een dromer (noem hem visionair) nodig en er is ook een verkopende persoon nodig.
Deze verschillende rollen zijn in 1 team gezet en we zijn aan de slag gegaan onder leiding van de visionair. Dit keer niet onder leiding van de kartrekker van het bedrijf, (wat je normaal zou verwachten).

Diverse overheidsorganisaties zijn benaderd. Het idee is met erg veel enthousiasme ontvangen. Het ontvangen van enthousiasme geeft enorm veel energie.
Vanuit dit positieve gevoel hebben we recentelijk de eerste opdrachten mogen binnenhalen.

Wat kunt u als lezer hier nu uit concluderen? Als er enthousiasme is, er is passie en gedrevenheid, dan is er in elke organisatie of persoon erg veel te bereiken.
De kracht van enthousiasme is nog steeds een ondergeschikt onderwerp.

Vanuit mijn perspectief wordt enthousiasme de meest krachtige managementtool voor het komende decennium.

EEN DROOM DIE WERKELIJKHEID IS GEWORDEN CQ GAAT WORDEN!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>