Eerst een dip, dan sterker uitkomen

Tijd om de balans op te maken!
Ruim een jaar geleden hadden we een leuke organisatie, maar de gezapigheid lag op de loer. Vandaag hebben we een bruisende organisatie met 30% meer omzet en een verbeterde marge. Ons klantenbestand is duidelijk verbreed. Er is nauwelijks of geen ziekteverzuim en we hebben de afgelopen tijd geen verloop gehad. Kortom, klinkende geluiden, waar we alleen maar trots op mogen zijn.

U als lezer zal zich uiteraard afvragen: is alles dan ook zo rozengeur en maneschijn? Nee, absoluut niet.
We zitten met onze sociale innovatie middenin in een veranderende cultuur. Don doet zijn best om los te laten. Uit eerdere blogs blijkt dat dat best een lastig proces is. Een proces wat positieve stappen maakt, maar binnenin Don best een gevecht is.

We hebben de afgelopen periode ook gedoetjes gehad over mogelijke structuren. We waren even DE ECHTE BEDOELING uit het oog verloren.
U als lezer denkt: Wat is dan die echte bedoeling ook al weer?
Elke collega moet ‘s morgens opstaan met het gevoel: YES, ik heb er weer zin in om voor hem/haarzelf er een prachtige dag van te maken. Vanuit dit gevoel is de motivatie hoog: veel energie, creativiteit en humor zijn de bronnen. Je straalt dus veel energie uit. Elke klant/collega/partner voelt dit en zal u als partner automatisch positiever gaan benaderen. Als gevolg hiervan zal ons bedrijf nog beter gaan presteren.

Om dit gevoel te creëren en te behouden zijn regels één van de issues die mijns inziens niet nodig zijn in een bedrijf of zo in ieder geval zo weinig mogelijk.
Door het bedenken van structuurtjes gaan we de kern (de bedoeling) vergeten en dat was dan ook een beetje gebeurd.

In het 4e kwartaal is de energieke spiraal weer positief opgepakt wat heeft geleid tot een ongelofelijk mooi kippenvel moment tijdens de eindejaars bijeenkomst van de DON onderneming. Loslaten betekent dat anderen het stokje gaan overnemen. Uit onverwachte hoek werd de DON dag georganiseerd. Als slagroom (met kers) op het toetje werd ons nieuwe logo en website gepresenteerd.

Ik krijg de laatste tijd van verschillende lezers de vraag: Wat doet zo’n revolutionair en veranderend bedrijf met Don?
Dat zijn verschillende gevoelens die regelmatig opsteken. In de periode van de structuurtjes (september/oktober 2014) was ik onrustig en kon niet zo goed de vinger erop leggen. Eind november hadden we met de nodige collega’s een benen op tafel sessie en tijdens die dag kwam de angel eruit. Niemand geloofde er echt in. We zijn dan ook niet zo open als we dachten. Na eind november was ik helemaal opgelucht. Het positieve gevoel was terug. Geen gedoe meer over structuurtjes.

Loslaten heeft geleid naar een volgende stap in ons proces. Een organisatie die geleid wordt door HIGH TRUST AND LOW TOLERANCE!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>