Feestje cadeau-zoon-21 jaar!

Een samengesteld gezin is altijd complexer dan een traditioneel gezin. Wij hebben van beide kanten 2 kinderen. Ze zijn 11 jaar geleden samengekomen. De oudste twee stonden midden in de pubertijd: namelijk 2 mooie meiden, (althans dat vindt hun vader. Vaders vinden hun eigen dochters altijd mooi, dus ik ook) en een zoon en dochter aan de vrouw-zijde (ook 2 pubers, met een even-mooie uitstraling, haha).

Kortom, een dynamische en complexe samenstelling van 4 kinderen (3 meiden en een jongen). We zijn ondertussen 11 jaar verder en de 4 kinderen zijn werkelijk als broer en zus voor elkaar. Ze maken lol, heel veel lol met elkaar (wij ouders hebben met de combi van Y en Z generatie te maken en we snappen er eerlijk gezegd niet altijd even veel van, maar ja, we doen dan maar alsof, soms) en maken ook met elkaar de nodige discussies en pittige ruzies.

Kortom, een hechte familie. Onze buitenwereld zal ongetwijfeld naar ons gezinsleven op een bepaalde manier kijken. Hoe? Geen idee en het is ook niet van belang.

Begin april 2017 werd mijn cadeau-zoon, (Leoniek haar zoon) 21 jaar. Een feestelijk moment werd ingeluid. Hoe gaat zo’n festijn? Bij ons worden er vrienden van ouders kant en vrienden van onze zoon tegelijkertijd uitgenodigd en uiteraard de 3 zussen. De baby booming generatie (tussen 40-56 jaar) en de Y en Z generatie (tussen 18 en 27 jaar) werden aan elkaar veroordeeld. Ach, wat heet veroordeeld, dat is erg betrekkelijk, zeg maar dat we integreerden. De generaties en de daarbij behorende gesprekken liepen dwars door elkaar heen. Ieder praat met ieder, jong of “iets” ouder. Het voelt zo ongelofelijk mooi, hoe de generaties in elkaar overvloeiden.

Als je in de loop van zo’n avond (genoeg versnaperingen, genoeg vloeibare geneugten des levens) nog in staat bent om vanuit een helikopterview naar de totale setting te kijken, dan kan ik maar één ding zeggen, wat voelen wij (Leoniek en Don) ons trots op de ontvangen liefde van ons samengestelde gezin.

Waar doen we het voor? We doen het voor onze jeugd, die onze toekomst is. Die geven we warmte en liefde door, maar ook onze levenslessen. Zij staan voor een nieuwe uitdaging en het is mooi dat wij als ouders hen daar een klein beetje bij mogen en kúnnen helpen en ondersteunen.

Dit is door een zeer trotse cadeau-vader geschreven.

Knuffel aan onze Daan van 21 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>