Geluk is besmettelijk, ook op de werkvloer!

EDWIN EVERS EN GELUK
Ik luister nagenoeg elke ochtend naar Edwin Evers op 538 (hoeft nauwelijks te worden vermeld). Vorige week kwam er een hoogleraar geluk (als rasechte techneut dacht ik nog, “bestaat dit ook al” , een geluk-hoogleraar?). Deze man inspireerde me wel. Uit onderzoek bleek dat wij Nederlanders in de top 4 van de meest gelukkige mensen op aarde behoren.

Don EN GELUK
Ik ging me direct afvragen hoe gelukkig ik dan ben? Ik geef me het getal 9,5. Ik heb de mooiste vrouw van de hele wereld, vier nagenoeg afgestuurde puber-bengels, een geweldige baan waar ik al mijn energie en enthousiasme kwijt kan, een beperkte maar zeer warme vriendenclub. Kortom, wat wil ik nog meer?

GELUK IS BESMETTELIJK
Ik ben ervan overtuigd dat we dit geluk uitstralen naar onze omgeving. Hiermee de stelling overeind houdende “ GELUK IS BESMETTELIJK” . Het geluk kan overslaan op familie, vrienden, maar ook naar je collega’s en werkomgeving.
Onderzoek wijst uit dat collega’s immuun lijken voor deze besmettelijke ziekte GELUK.
Voor mij is dit lariekoek. Werkrelaties lijken afstandelijker.

DON EN GELUK
Binnen ons bedrijf DON hechten we heel veel waarde aan persoonlijk contact, echt contact met elkaar. We organiseren kook-workshops, DE elfstedentocht op de Weissensee, fiets avonturen richting de Mont Ventoux, etc.
Hiermee maken we echt verbinding met elkaar. Uiteraard worden al deze activiteiten afgeblust met een prachtig glas rood of wit. Een van de verbindende geluksfactoren.

WEST-AFRIKA EN GELUK
Geld maakt niet gelukkig, al is het wel erg handig als je genoeg hebt. We zijn recentelijk op vakantie geweest in zowel Kameroen als Senegal. Deze landen springen er niet bepaald uit als een van de meest in overvloed badende landen. Voor de minder geografisch georiënteerde lezers liggen deze landen in West-Afrika. We hebben erg veel mensen op niet toeristische plekken gesproken. Nagenoeg allemaal stralen ze geluk en vrolijkheid uit.
Hoe kan dit, vraag ik me regelmatig af?
Er is geen stress, eten genoeg, allen een mobieltje, geen tv, zeer veel sociaal contact.
Hier hebben we hem weer. Het woord “sociaal contact”.

GELUK EN SOCIALE INNOVATIE
Als elke organisatie veel meer energie zou stoppen in sociaal contact op de werkvloer en dus energie gaat stoppen in “ SOCIALE INNOVATIE” , dan zullen je collega’s met meer geluksgevoel uit hun bed stappen. Hierdoor veel meer lol uitstralen. Hierdoor een betere klant relatie opbouwen. Hierdoor meer opdrachten gaan krijgen. Hierdoor een beter rendement voor de onderneming gaan draaien. Hierdoor kan de onderneming veel meer voor haar collega’s kunnen gaan teruggeven.

CONCLUSIE
Het implementeren van sociale innovatie leidt mede tot meer gelukkigere collega’s. Er zijn wel aandachtspunten, hierbij verwijs ik naar mijn blog sociale innovatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>