Gezondheid is vrijheid

Lieve lezer,

we zijn het ons nooit echt bewust als we elkaar goede gezondheid toewensen. Onlangs kregen we het bericht dat er bij een jongeman binnen onze kennissenkring een zeer ernstige ziekte was geconstateerd. Je leven staat in een klap op z’n kop. Vanaf dat moment wordt je geregeerd door de bestrijding van deze ziekte. Alles moet wijken om deze ziekte te overwinnen. Dat is volkomen logisch. Het betekent aan de andere kant dat je je vrijheid hebt ingeleverd.

GEZONDHEID IS VRIJHEID

Deze inspiratie heb ik gevonden door het boekje “ Claudia de Breij – “NEEM EEN GEIT” te lezen.
In dit boek komt een verpleegster aan het woord, die terminale patiënten had verzorgd en de levenslessen van deze patiënten had verzameld. Vele patiënten vertelden op hun sterfbed het volgende :
• Was maar meer thuis geweest;
• Had ik maar minder gewerkt;
• Had ik maar meer …….

Het zijn uiteraard open deuren en geweldige clichés. Maar er is een belangrijke les uit te halen, beste lezer en deze is:

JE REALISEERT JE ALTIJD TE LAAT DAT GEZONDHEID VRIJHEID IS!!!!!

Kijk eens naar deze jongeman en zijn ouders. Er liggen nog vele plannen in het verschiet, die ze hopelijk nog gaan doen.

De hardwerkende, carrière gedreven lezer (ik mocht me daar overigens ook toe behoren) mag niet vergeten dat GENIETEN VAN HET MOOIE LEVEN een erg groot goed is wat we met z’n allen, in ons zeer luxe land, hebben meegekregen en dus van mogen genieten.

We zijn in oktober 2015 naar een zeer mooi doch arm midden Afrikaans land geweest.
Was voor ons wederom een bevestiging. Wij, Nederlanders hebben het ongelofelijk goed.

Mijn advies is als levensgenieter;

GENIET VAN HET LEVEN, ELKE DAG KAN DE LAATSTE ZIJN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>