Inspiratie

Het sociale traject, geen standaard handleiding.

Het sociale traject gaat niet over één nacht ijs en is een proces die nooit stilstaat. Bij elke verandering die een organisatie doorgaat komen we onverwachte valkuilen en te overwinnen obstakels tegen. Het sociale traject heeft helaas ook geen handleiding die voor elk bedrijf het zelfde is. Het is een proces met mensen en mensen zijn, gelukkig, nu eenmaal uniek. Ieder heeft zijn eigen talenten en motivatie redenen. Aan u de taak om deze te vinden, aan te scherpen en zo uw personeel te laten schitteren zodat heel het bedrijf naar een hoger niveau wordt getild.
Geloof me als ik zeg dat dit meer bloed, zweet en tranen kost dan een gemiddelde gladiatoren wedstrijd. Ik verzeker u dat er momenten komen dat u spijt krijgt en even het nut niet meer ziet zitten van deze omslag. Kom dan terug naar deze pagina en lees het leed dat uw traject-collegae hier delen voor steun of juist de succesverhalen voor moed.
Door deze ervaringen, tegenslagen, overwinningen of inspirerende verhalen met elkaar te delen maken we samen het proces stukje voor stukje makkelijker.

Heeft u zelf een mooi of inspirerend verhaal over uw bedrijf? Mailt u deze dan naar donald.bezemer@donbureau.nl.
_______________________________________________________________________

Waar een wil is, is een weg!

Sociale innovatie vraagt veel van collegae, maar we krijgen er nog veel meer energie van. We worden meer zelfstandiger. Afgelopen week werden 2 collega’s uitgenodigd in Leeuwarden bij onze belangrijke opdrachtgever Rijkswaterstaat. Deze 2 geweldige collega’s zijn niet de meest commerciële krachten, maar ze gingen naar huis met een geweldige opdracht. We moesten als DON binnen 6 weken een complete analyse maken van een groot onderhoud-prestatiecontract over 3 provincies verspreid.

Dat betekent concreet dat er binnen 1 week een aantal collegae aan de slag zouden moeten gaan. Vrijdag hadden ze het gesprek, maandagavond daarop zaten we met 6 collegae op ons kantoor te Arnhem.
We inventariseerden op hoofdlijn de vraagstelling en na enkele belletjes naar collegae, enkele snelle analyses werd bekend wat we aan competenties en hoeveelheid uren benodigd hadden.

De kracht van ons bedrijf schuilt erin dat we met z’n allen bereid zijn creatief en positief naar een oplossing te zoeken. En die hebben we gevonden. We zeggen geen nee, tegen een bijna onmogelijke vraag.

Trots, dat ben ik op onze club collegae!!
Waar een wil is, is een weg!!!

Don Bezemer,
Directeur Donbureau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>