De kunst van keuzes maken

Elk mens heeft momenten dat je terugblikt op je eigen leven. Zo kwam afgelopen week het zeer trieste bericht bij me binnen dat een 43 jarige plaatsgenoot een hartstilstand kreeg en er nu niet meer is.

Daar werd ik stil van en kreeg kippenvel. Op zo’n moment besef je dat het leven maar zo kort is. Dat we ons eigen leven moeten regisseren in plaats van dat we worden geregisseerd. Dit gezegd hebbende, beste lezer, betekent dat we altijd in staat zouden moeten zijn om onze eigen keuzes te maken.

De bovenstaande zeer droevige gebeurtenis helpt ons om te relativeren en stil te staan bij waar het in het leven zowel privé als in ons werk werkelijk om gaat.

DINGEN DOEN WAAR WE PASSIE EN ENERGIE VAN KRIJGEN!!!!

Binnen ons prachtige bedrijf, DON Bureau bv, hebben we een filosofie ontwikkeld, die zegt:

“Elke collega staat op met de drive, yes, ik heb er weer zin in om er een mooie dag van te maken” !!
Immers, het leven is voor iedereen eindig en maak dus je eigen keuzes.

Maar dat betekent ook dat we als bedrijf soms lastige besluiten moeten nemen. In gesprekken met collega’s merk je dat ze soms geen energie krijgen van een opdracht. Als je als collega over zo’n opdracht geen gehoor vind bij je coach/mede-collega, dan kan je in een negatieve spiraal terecht komen.

Ons bedrijf gaat daar anders mee om. We maken keuzes. Het plezier in het werk gaat boven de verdiensten. Ons bedrijf heeft deze filosofie, maar u als lezer zou ook zo’n filosofie kunnen ontwikkelen.
Negen jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen met het bovenstaande als drijfveer. Weer dingen gaan doen waar ik als persoon energie van krijg. In die tijd, tijdens de start van de crisis was dat een letterlijke stap in het duister.
Juist doordat ik weer dingen ben gaan doen die energie geven, is ons bedrijf mede een succes geworden.

Beste lezer, de essentie is, maak je keuzes op gevoel in plaats van je intellect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>