Kunstmatige Intelligentie en wat kan je ermee?

In mijn eerdere blog Naar Las Vegas gestuurd en goed gegokt heb ik aandacht gevraagd voor een nieuwe technologie “Kunstmatige Intelligentie”, ook wel Artificial Intelligence (AI) genaamd.

Ook enkele vooruitstrevende opdrachtgevers als provincie Noord-Holland, Gelderland en Overijssel zien in dat deze technologie mogelijk gebruikt kan gaan worden om haar assets (bruggen, sluizen, viaducten etc) beter inzichtelijk te gaan krijgen.
Om AI (Artificial Intelligence) te gaan toepassen in de behoudende wereld van Infrastructuur, moet er een urgentie- én een behoeftevraag aanwezig zijn.

Deze is er zeker, lees hieronder:
"Nederland staat de komende decennia voor een enorme onderhoudsopgave. Een groot deel van de Nederlandse civiele infrastructuur, met een vervangingswaarde van ongeveer 400 miljard euro, stamt uit de jaren zestig en zeventig. Een deel van deze bruggen, keringen, viaducten en sluizen en andere infra gerelateerde assets komen aan het einde van hun theoretische (ontwerp) levensduur.
Met een enorme theoretische vervangings- en renovatieopgave voor de boeg voor deze assets in Nederland, wordt er naar wegen gezocht om dit proces innovatief in te vullen."

We hebben recentelijk de opdracht gekregen van de bovenstaande opdrachtgevers om op een heel pragmatische manier antwoord te gaan geven op de vraag:

"Welke assets hebben extra aandacht nodig bij snel veranderende klimatologische veranderingen?"

DON Bureau gaat deze vraag middels AI beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>