Mopperen en klagen

Vele mensen hebben de neiging om te mopperen en te klagen en dat geeft vaak een negatief oordeel over de huidige realiteit. Nu heb ik de eigenschap om de “bright sight of life” te zien en gemopper of geklaag zit ook snel in mijn allergiezone. Dat is dan ook voor m’n omgeving te merken.

Mopperaars hebben er (vaak onbewust) voor gekozen om hun mentale energie te stoppen in het verbaal kritisch volgen van de ontwikkelingen die hij/zij ziet. In organisaties worden vaak (in de ogen van de mopperaar) rare besluiten genomen en organisaties zijn soms onvoorspelbaar of gedragen zich onhandig, markten gedragen zich niet altijd zoals je zou willen en collega’s (nog dichter bij) stellen zich niet altijd op, zoals je van een goede collega zou mogen verwachten. Al deze ontwikkelingen geven een bron om lekker te mopperen.

We zien ook vaak cynisme en dat geeft een negatieve kijk op de realiteit en ook op de toekomst, “het is niks en het wordt ook niks”. Binnen DON werken we alleen voor overheden, grote organisaties die vol zitten met regels en procedures. Hiermee is er niet altijd ruimte tot creativiteit, enthousiasme en positiviteit. Althans, dat is een veronderstelling die niet altijd op gaat. Ik mag werken met vele overheden. Ik zie vele ambtenaren die vol zitten met passie, drive, enthousiasme, creativiteit, doorzettingsvermogen en leiderschap. Ik wil hiermee aangeven dat het bedrijfsonafhankelijk is, of er een négatieve grondhouding of een pósitieve sfeer in een organisatie cq bedrijf hangt.

Het is mijns inziens een eigen keuze of je kiest voor een positieve of een negatieve grondhouding. Iedereen heeft hierin een keuze!

De volgende 2 statements zijn wezenlijk verschillend:

• Ik wil dit jaar drie nieuwe klanten of;
• Ik kies ervoor om drie nieuwe klanten te contracteren.

Kiezen impliceert dat je jouw tijd, talent, leervermogen, acties organiseert rondom het bereiken van je eigen resultaten waar jezelf voor hebt gekozen.

De uitdaging is van ons allen (van mezelf ook uiteraard) om je eigen optreden, je eigen beslissingen kritisch te bekijken (of nog beter, door een eigen mentor te laten bekijken). (Immers, wie is echt goed om in z’n eigen spiegel te kijken of durven te kijken?) Deze spiegel, die een mentor je goed voor kunt houden (mijn mentor is Marc Luttikhuis - marc@mflow.nl) heeft mij enorm geholpen om meer eigenaarschap en verantwoordelijkheid te delen met vele collega’s en leermomenten om te zetten in positiviteit. Klagen en mopperen heeft mij niet geholpen om verder te komen. Een positieve grondhouding en mensen accepteren zoals ze zijn, heeft mij wél enorm geholpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>