Ontwrichting

25 oktober 2016 heeft er een congres plaats gevonden vanuit Presidents Institute. Het onderwerp was ontwrichting. Op deze dag kwamen sprekers als:
- SHELBY CLARK (TURO - oprichter)
- ALI HALL (OXFORD UNIVERSITY - professor)
- MARC RANDOLPH (NETFLIX - oprichter)
- STEVE WOZNIAK (APPLE - mede-oprichter Apple maatje van Steve Jobs)

Deze grootheden zeggen allemaal hetzelfde over onze nieuwe wereld: “ delen is het nieuwe hebben” . Delen is het "bezitten" op het moment dat ik het wil gebruiken. De ontwrichting is al begonnen, een nieuwe vorm van eigenaarschap is gestart.

Nieuwe vormen van fabricage en samenleving, zoals:
- 3D printing;
- de eerste robots zijn gestart in hotels om bedden op te maken en te verschonen;
- de eerste robots zijn gestart om in winkels de schappen te controleren en aan te vullen;
- Uber heeft in september 2016 in St. Petersburg de eerste taxi zonder chauffeur gestart;
- bij een theater in Barcelona betaal je per lach i.p.v. een eenmalig kaart verkoop
- in Zwitserland betaal je pas een medicijn als deze is aangeslagen en dus werkt;
- virtual reality is gestart en kan o.a. gebruikt worden voor beter onderwijs, etc. etc.;
- inspecties geschieden vanuit Drones.

Het bovenstaande gebeurt allemaal al vandaag. Het gaat zo super snel. Ontwikkelingen gaan zo ongelofelijk snel.

UBER VERMOORD TAXI
AIR-B&B VERMOORD HOTELS

MINDER GEWICHT WINT HET ALTIJD IN SNELHEID. ZORG DAT JE ORGANISATIE ZEER LICHT IS.

Hoe kan je als onderneming overleven?
Hoe? Door te overleven met de spreuk van Darwin:
Alleen degene die bereid is te veranderen overleeft!! Niet de intelligentste of de snelste.

Shelby Clark – founder of TURO
Moeten we over 10 jaar nog auto’s kopen of gaan we gebruik van elkaar maken en we gaan dus een verbinding maken tussen de eigenaar en de persoon, die zichzelf of iets wil laten transporteren?
Shelby heeft het geloof dat we over 10 jaar nauwelijks meer bezit hebben, maar gebruik maken van elkaars middelen, SHARING genaamd. De spreuk: DELEN IS HET NIEUWE HEBBEN, krijgt opnieuw een andere dimensie.
Wat kwam Shelby tegen bij de ontwikkeling van TURO? Was hij bezorgd om te falen? Absoluut niet. Had hij medestanders? Alle verhuurbedrijven, auto fabrikanten waren groot tegenstander. Maar hij heeft doorgezet en een website gelanceerd met externe middelen. Er kwam een omslag doordat de CEO van Zipcar enthousiast is geworden en mee ging investeren. Ook GM werd enthousiast en waarom? De autofabrikanten zijn aan het omslaan of zijn reeds omgeslagen dat ze geen autofabrikant meer zijn, maar mobiliteit gaan aanbieden. Er is een nieuwe beweging ontstaan. Wij (jij en ik) kopen nog steeds auto’s. Maar waarom? Stel dat we mobiliteit gaan inkopen i.p.v. een auto. Dan zijn we toch veel goedkoper uit? De trend wordt dan ook: Deel je auto of nog sterker: deel je mobiliteit i.p.v. deel je auto.

Wat kan dat voor u als lezer gaan betekenen? Moeten we nog steeds auto’s blijven leasen of gaan we overstappen op mobility? Het betekent dat ons business model gaat veranderen. Hoe? Weet ik nog niet, maar dat het gaat gebeuren, dat is me wel helder geworden.

ALI HALL OXFORD UNIVERSITY
Deze kleine maar geweldige professor heeft me echt geraakt. Alles wat we trachten te implementeren rondom sociale innovatie kwam bij haar lezing aan bod. De volgende zaken kwam aan bod:
- de nieuwe leiders zij niet meer de gegroeid op basis van leeftijd. Het gaat veel sneller.
- de nieuwe CEO heeft niet meer “Chief Executive Officer maar Chief Empowerment officer.
- de bureaucratie gaat verdwijnen, waarom? Het vertraagd het veranderingsproces.

Geen hiërarchische schema’s meer, hiërarchie gaat veel te langzaam. Geef mensen de ruimte voor eigen ideeën laat ze vervolgens deze ook zelf implementeren. Je krijgt binnen een bedrijf geen taak, maar een rol en vanuit die rol gaat ieder beter functioneren. Werk moet niet meer voelen als werk, maar moet leuk zijn. Waarom zou iedereen naar een meeting komen als je niks te halen of te brengen hebt? Creëer authenticiteit.

Meaning is the new money!!!

Creëer Ruimte in je onderneming om ieders passie te volgen. Ga de fouten zoveel mogelijk verzamelen en basis hiervan komt er weer een nieuw idee. Heb een doel voor jezelf. Weet wat je leuk vind. Geef mensen ruimte. En wees transparant en authentiek.

NETFLIX - oprichter - MARC RANDOLPH
Marc werkte in Silicon Valley en had met zijn partner in de periode 1995-1998 honderden ideeën gelanceerd en allemaal mislukten ze. Deze ideeën werden bedacht met z’n maatje in de auto. Ze reden elke dag circa 1 uur woon-werk en de auto is de ideale manier om na te denken en te brainstormen.

Op het moment dat de DVD in 1998 werd gelanceerd, gingen ze van films copies maken en deze versturen. De mensen hadden binnen 24 uur hun DVD in huis. Maar dat proces duurde toch te lang.
Het WWW kwam in beeld. Ze gingen een website bouwen (duurde maar 6 maanden, onze Manuel doet dit nu in 4 uur, maar dat terzijde) om via de site bestellingen aan te bieden. Na lancering hadden ze de eerste dag al 107 bestellingen. We zijn nu een kleine 20 jaar verder. 800 miljoen kijkers.

Wat is het leermoment van Marc aan ons?
Doorzetten met enorm veel drive, enthousiasme en optimisme. Zonder deze eigenschappen gaat iets nieuws niet lukken.

DOEN, NIET LULLEN, MAAR GEWOON STARTEN

Grote en kleine bedrijven en praten i.p.v. risico’s nemen en het te gaan doen. Daarna volgt na het doen vaak het vallen, pleister erop en opnieuw doen, totdat het een succes wordt.

STEVE WOZNIAK medepartner van Steve Jobs van APPLE
Steve Wozniak is het echte technische brein van Apple. Geweldig verhaal. Mooi mens.

LEERMOMENTEN VAN DEZE DAG

- Doorgaan met sociale innovatie te implementeren.
- Doorgaan met verder doorvoeren: delen is het nieuwe hebben.
- Bezit wordt relatief. We (onze samenleving) gaan meer kijken naar de waarom vraag.
- Minder lullen en meer gaan doen.
- Onze wereld verandert zo ongelofelijk snel, dat we zeer alert moeten blijven op de veranderingen.
- Jonge mensen behouden en binnenhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>