Vertrouwen geven is loslaten

Over vertrouwen in je collegae hebben en loslaten van je oude gewoontes heb ik al eerder geschreven. Het onderwerp houdt mij dan ook continu bezig. Het klikt zo mooi en utopisch om dingen los te laten, maar helaas is dit in de praktijk niet zo eenvoudig.

Nou, beste lezer, het feit dat ik die vraag al stel, geeft impliciet het antwoord al.
Onbewust blijf je (ik in ieder geval) regelmatig hangen in reeds aanwezige patronen.
De bewustwording om binnen zo’n prachtige club collegae zaken, activiteiten, werkzaamheden los te laten is minder makkelijk dan gedacht. Door sociale innovatie door te voeren gaan collegae leiding nemen. We zitten midden in een proces van leidinggevende naar leidingnemende.

Bij elk te nemen besluit moet ik (en misschien wel wij allemaal) na gaan denken, moet ik dit nog gaan beslissen of leg ik dat bij de betreffende verantwoordelijke persoon neer?

ik heb geleerd om steeds vaker de hulpvraag te stellen aan de nieuwe leiding-nemenden in de organisatie. Hierdoor komt er daadwerkelijk feedback. Zolang diverse collegae eerlijke en soms confronterende feedback geven, dan zijn we met de juiste dingen bezig.

Het is een groei proces waar we met z’n allen midden in zitten.

One comment on “Vertrouwen geven is loslaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>