Zullen we ooit stoppen met dromen?

Recentelijk was ik in Kopenhagen met m’n meisje. Lopend door deze mooie stad waren er levensgrote foto’s geplaatst van ervaren ouderen van minimaal 85 jaar en ouder. De teksten die we daar lazen raakten ons in het hart.

Iedereen droomt van het creëren van een geweldig mooi en gelukkig leven. Dromen zijn nagenoeg altijd gericht op de toekomst. Dat klinkt uiteraard heel logisch, omdat de dromen pas in de toekomst kunnen worden gerealiseerd.

We dromen over verliefd worden, mooie reizen maken, nieuwe ervaringen ontdekken, hopen dat we een nieuwe energierijke baan kunnen gaan krijgen en vandaag een heerlijk leven hebben.

We dromen om de “one and only” te ontmoeten en voor eeuwig gelukkig te zijn, we dromen over het krijgen van een stel geweldige kinderen (ouders die ondertussen pubers hebben opgevoed of er nog midden in te zitten, weten genoeg dat ouders dan even een penopauze ondergaan) (wij hebben 4 kinderen, waaronder 3 meiden uit de pubertijd getrokken, mijn hemel, wat een verzoeking is dat geweest, maar ook een fantastische periode by the way). We dromen over onze levens over 10 jaar en we dromen over vrede op aarde. We dromen over onze veiligheid en nog belangrijker de veiligheid van onze kinderen over 10 jaar.

Sommige dromen zijn realistisch, andere dromen zijn futuristisch en niet reëel.

Maar wat gebeurt er als we in onze laatste levensfase zitten? Hebben we dan nog steeds een droom? Wanneer ons lichaam en geest besluiten dat we onafhankelijk van leeftijd nog steeds kunnen dromen? Durven we nog steeds te dromen op 85 jarige leeftijd of zelfs ouder en wat zijn dan die dromen?

Hieronder leest u enkele dromen van ouderen. Wat geeft mij dit zo’n inspiratie? Mijn leermoment is dat we op elke leeftijd dromen hebben, elke leeftijd heeft haar optimisme en enthousiasme. Dat is leeftijd onafhankelijk. Ik ben pas 54 jaar. Deze mensen van deze foto’s zijn minimaal 40 jaar ouder en hebben nog steeds dromen. Super gaaf!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>